رازهای ترید به روش فیبوناچی

معمای معروف تعداد زاد و ولد خرگوش‌ها در قرن 13، سبب شد تا یک سری از اعداد با ویژگی‌های جالب و منحصربه‌فرد، کشف شوند. اعدادی که اثبات شده، ترتیب و نظم آن‌ها در همه کائنات برقرار است! این سری اعداد را لئوناردو فیبوناچی کشف کرد. اما موضوع اصلی این مقاله، معمای خرگوش‌ها نیست. بلکه هدف اصلی، پاسخ به این سؤال است که ابزار فیبوناچی چه کاربردی در تحلیل تکنیکال دارند؟ آیا صرفا می توان از این ابزار برای تریدکردن و سیگنال فارکس استفاده کرد؟

 کاربرد ابزار فیبوناچی در تحلیل تکنیکال

تحلیلگرها با استفاده از رسم خطوط فیبوناچی، روند بازار در آینده را به‌طور نسبی پیش‌بینی می‌کنند. خطوط فیبوناچی، خطوطی هستند که به عنوان سطوح حمایت و مقاومت از آن‌ها یاد می‌شود. با استفاده از این ابزار، تحلیلگرها می‌توانند در هر تایم‌فریم (از دقیقه تا ماهانه) روند تغییر قیمت جفت‌ارزها را مورد بررسی قرار دهند. البته لازم به ذکر است که از این ابزار، می‌توانید در همه بازارهای مالی از جمله بورس و ارزهای دیجیتال نیز استفاده کنید.

در همه پلتفرم‌های معاملاتی از جمله تریدینگ ویو و متاتریدر این ابزار وجود دارد. کافی است آن را از نوارابزار بالای نرم‌افزار انتخاب کنید و به صورت دقیق رسم کنید. توصیه می‌شود در هنگام استفاده از ابزار فیبوناچی، سایه‌های کندل‌ها نیز مورد محاسبه قرار بگیرد.

خیلی از تحلیلگران اعتقاد دارند با استفاده از ابزار فیبوناچی می‌توان تا 60 درصد رفتار بازار را به درستی پیش‌بینی کرد. البته مسلماً نمی‌توان فقط به یک ابزار، تکیه کرد. بلکه باید مجموعه‌ای از ابزارها را به صورت هم‌زمان استفاده کنید تا تحلیل شما دقیق‌تر شود. به عبارت صحیح‌تر، باید بدانید که الگوی فیبوناچی، سیگنال نیست . بلکه یک ابزار کمکی است که به شما در تصمیم‌گیری‌های معاملاتی کمک می‌کند.

پیشنهادی:   تحلیل طلا امروز: به واسطه مشکلات کووید در چین و پیچیده تر شدن بحران اوکراین، شاهد تقویت دلار و ریزش XAUUSD هستیم.

 دقت قابل توجه سطوح فیبوناتچی در تحلیل تکنیکال

ابزار فیبوناچی به تریدرها برای تحلیل بهتر می‌کند. تریدرها عمدتاً منتظر اصلاح قیمت در نزدیکی یکی از سطوح فیبوناچی هستند. پس از آن، با ادغام روش‌های تحلیلی دیگر مثل یافتن الگوهای کندلی، اندیکاتورها و … سعی در پیش‌بینی صحیح‌تر روند بازار دارند. مهم‌ترین موضوع، انتخاب درست تایم فریم و موج‌های قیمتی است. در اغلب اوقات، نقطه اصلاحی قیمت یک جفت‌ارز روی یکی از خطوط فیبوناچی قرار می‌گیرد. خیلی از تریدرها اعتقاد دارند که آخرین سطح اصلاحی نیز مربوط به سطح 61 درصد است. ویژگی جالب اعداد فیبوناچی این است که در هندسه کاربرد زیادی دارند. در واقع اعداد هندسی موجود در چارت، سطوح فیبوناچی را می‌سازند. البته همه این‌ها صرفاً حدس یا نتایج ریاضی است و به هر دلیلی ممکن است بازار، متفاوت از این اعداد و ارقام حرکت کند. از این رو همواره ترکیب تحلیل‌های تکنیکال، فاندامنتال و سنتیمنتال، لازم و ضروری است.

 

چگونه از ابزار فیبوناچی استفاده کنیم؟

اولین مرحله از ترسیم ابزار فیبوناچی، یافتن روند است. باید یک روند صعودی و یا نزولی را در تایم‌فریم مشخصی مثلاً یک هفته در نظر بگیرد. این که در کدام قسمت نموار از این ابزار استفاده کنید، کاملا شخصی و سلیقه‌ای است. اما معمولاً تجربه، نقش بسیار مهمی دارد. وقتی تجربه کافی در ترید کردن و تحلیل بازار را داشته باشید، بهتر می‌توانید روند را تشخیص داده و از این ابزار استفاده کنید.

تمام کاری که باید در یک روند صعودی انجام دهید این است که نقطه کف را به نقطه سقف (به همراه سایه‌ها) وصل کنید. قاعدتا برای روند نزولی ، نقطه سقف را به نقطه کف روند وصل می‌کنیم. پلتفرم معاملاتی که در آن به تحلیل می‌پردازید (مثلاً متاتریدر) خطوط فیبوناچی را به صورت خودکار رسم می‌کند. پس از رسم این خطوط، متوجه می‌شوید که نمودار قیمت، نسبت به این خطوط حساس است. یعنی روندهای اصلاحی یا تغییر قابل توجه قیمت‌ها در نزدیکی ( و بعضی به‌طور شگفت‌انگیزی دقیقاً روی) این نقاط اتفاق افتاده‌اند.

پیشنهادی:   قیمت طلا XAU/USD : دلار آمریکا به رشد ملایم بالای 1800 دلار ادامه خواهد داد.

در خطوط فیبوناچی ترازهای ۳۸٫۲، ۵۰ و ۶۱٫۸ درصد بسیار مهم هستند و روند قیمت به این خطوط واکنش‌های بسیاری نشان می‌دهد. تجربه ثابت کرده است که امکان تغییر یا اصلاح روند در این خطوط بسیار بیشتر است. حساسیت تریدرها معمولاً روی تراز 38.2 درصد است. اگر چارت این تراز را رد کرد، احتمال تغییر روی 61.8 درصد زیادتر است. اگر این سطح نیز شکسته شد، تراز 78.6 مورد توجه قرار می‌گیرد. خیلی از تریدرها اعتقاد دارند اگر این تراز نیز شکسته شد، احتمال اینکه قیمت به کف بخورد یا حتی آن را نیز رد کند، وجود دارد.  برای اینکه این ابزار دقیق‌تر باشد، باید از اندیکاتورها نیز کمک گرفت. چرا که برخی از تریدرهای تازه‌کار، فقط منتظرند تا قیمت به یکی از سطح فیبوناچی برسد و پس از آن وارد معامله شوند.

 

روش فیبوناچی نسبت به دیگر ابزارهای تحلیل تکنیکال، ساده‌تر و دردسترس‌تر است. به همین دلیل شاید خیلی از تریدرها ترغیب شوند که صرفاً از آن استفاده کنند. اما این روش اصلاً درست نیست. این روش، یک فرایند ریاضی است و قرار نیست همیشه چارت، بر اساس آن حرکت کند! پس ترکیب روش‌های تحلیل، کار درست و منطقی  است.

 

 انواع الگوهای فیبوناچی

لازم به ذکر است که ابزار فیبوناچی، خود به الگوهای مختلف (الگوی فیبوناچی Retracement، الگوی فیبوناچی Extension، الگوی فیبوناچی Projection، الگوی فیبوناچی Expansion، الگوی فیبوناچی Arcs، الگوی فیبوناچی Fan و …) تقسیم‌بندی می‌شود که خیلی از تریدرها این روش‌ها را نیز با هم ادغام می‌کنند.

 نتیجه‌گیری

استفاده از این ابزار نیازمند این است که تمام مبانی و مقدمات و روش‌های تحلیل تکنیکال را مطالعه کرده باشید. همچنین مدتی در حساب دمو به‌طور آزمایشی ترید و تجربه کافی در معاملات را کسب کرده باشید.

پیشنهادی:   آموزش اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال در فارکس (4) - اندیکاتور بولینگر باند

اگر به هر دلیل این زمان را ندارید که مبانی تحلیل تکنیکال را به صورت حرفه‌ای‌تر دنبال کنید، یک راه کوتاه‌تر این است که از سیگنال‌های فارکس که توسط تحلیلگرهای حرفه‌ای ارائه می‌شود، استفاده کنید. تحلیلگرهایی که با ادغام روش‌ها و استراتژی‌های مختلف معاملاتی و استفاده از ابزارهای گوناگون (مثل فیبوناچی) سیگنال‌های معتبر را ارائه می‌دهند. البته باید توجه داشته باشید که سیگنال گرفتن نباید به هیچ‌وجه، جایگزین روند آموزش شما شود. شما باید مبانی آموزش فارکس را به‌موازات سیگنال‌گرفتن، پیش ببرید.

هر روز سیگنال‌هایی با وین‌ریت 90 درصد در اختیار اعضای کانال تلگرام VIP مجموعه مستر اسکلپر قرار داده می‌شود. اگر نیازمند سیگنال فارکس هستید، کافی است در کانال VIP ما عضو شوید. به‌جز سیگنال‌دهی، یک تیم حرفه‌ای پشتیبانی نیز، همه روزه خدمات مختلفی را به کاربران ارائه می‌دهد.

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

  1. اعداد فیبوناچی فارکس چطوری استفاده میشن؟ ترازهای فیبوناچی تحت تاثیرش قرار میگیره؟

    1. اعداد فیبوناچی در بازار فارکس به عنوان ابزاری برای تحلیل فنی و شناخت سطوح قیمتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. سطوح فیبوناچی، که معمولاً با استفاده از نسبت‌های مشتقه از سری اعداد فیبوناچی به‌دست می‌آیند، به عنوان سطوح حمایت و مقاومت پتانسیلی در نمودار قیمت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

    1. نقش فیبوناچی در ترید با فیبوناچی و دیگر بازارهای مالی بسیار مهم است و برای تحلیل قیمت و تعیین سطوح حمایت و مقاومت استفاده می‌شود. این ابزار بر اساس الگوهای ریاضی و نسبت‌های مشتقه از سری اعداد فیبوناچی ساخته می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *