آموزش اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال در فارکس (5) – اندیکاتور استوکاستیک (Stochastic Oscillator)

تحلیل اندیکاتور استوکاستیک

 یکی دیگر از اندیکاتورهای بسیار محبوب در بین تحلیلگرها، اندیکاتور استوکاستیک است. این اندیکاتور نیز مانند همه اندیکاتورها، مشتق‌شده از قیمت است. یعنی بر اساس تغییرات قیمت در دوره های مختلف، به تحلیل بازار می‌پردازد. در ادامه با مؤلفه‌ها و روش تحلیل و سیگنال‌ گرفتن از آن آشنا می‌شویم.

اندیکاتور استوکاستیک چیست؟

از این اندیکاتور برای بررسی یا پیش‌بینی تغییرات مومنتوم یا شتاب حرکت قیمت استفاده می‌شود. این اندیکاتور نسبت به دیگر اندیکاتورها، حساسیت زیادتری دارد. به همین دلیل برخی از تریدرها از آن استفاده نمی‌کنند. چرا که اعتقاد دارند اندیکاتورهای حساس، نمی‌توانند به خوبی سیگنال خرید یا روش بدهند. در حالی که برخی دیگر از تریدرها نیز اعتقاد زیادی به استوکاستیک دارند و آن را با دیگر اندیکاتورها ادغام می‌کنند و بعد به تحلیل می‌پردازند. البته برخی دیگر از تریدرها نیز با افزایش مؤلفه زمان بررسی آن، از 14 روز به اعداد بالا (مثلا 50 یا 100 روز) سعی می‌کنند سیگنال‌ های بهتری از این اندیکاتور بگیرند.

این اندیکاتور نیز مانند اندیکاتور مکدی، تغییرات قیمت را در یک بازه 0 تا 100 در نظر می‌گیرد. به عبارت دیگر، این اندیکاتور، یک اوسیلاتور یا نوسانگر نیز به شمار می‌رود.

پس از اعمال این اندیکاتور روی پلتفرم معاملاتی خود، دو خط ایجاد می‌شود. (یک خط، که آن را %K می‌نامیم) خط سریع استوکاستیک است که به صورت آبی‌رنگ نمایش داده می‌شود. خط %D نیز، خط کندتر استوکاستیک نام دارد و معمولاً به رنگ نارنجی نمایش داده می‌شود.

پیشنهادی:   مزایای استفاده از تریدینگ ویو
 فرمول K و D به این صورت است:

خط =K (قیمت فعلی- کف پایینی مطلق در 14 دوره اخیر)/(سقف بالایی مطلق در 14 دوره اخیر-کف پایینی مطلق در 14 دوره اخیر ) * 100

خط D= (بیشترین قیمت 3 دوره‌ای اخیر / کمترین قیمت میانگین 3 دوره‌ای اخیر)*100

 اما این دو خط چه تفاوتی دارند؟ همان‌طور که مشخص است، خط K در مقایسه با خط D، نسبت به تغییرات حساس‌تر است. چرا که مؤلفه قیمت فعلی در آن وجود دارد.

گئورگ لین خالق این اندیکاتور است. هدف او از ابداع استوکاستیک، اندازه‌گیری مومنتوم حرکت قیمت است. همان‌طور که مستحضر هستید، جهت حرکت قیمت ها به صورت ناگهانی و بدون علامت، تغییر نمی‌کند. بلکه این روند به صوت آرام آرام اتفاق می‌افتد. به عبارت دیگر، گئورگ لین معتقد است می‌توان با بررسی دقیق قیمت یک جفت‌ارز در بازه‌های زمانی 14 و 3 روزه اخیر، تغییرات آن را در آینده پیش‌بینی کرد.

 نمایش واگرایی با استفاده از اندیکاتور استوکاستیک

تحلیل اندیکاتور استوکاستیک

تحلیل این اندیکاتور به این صورت است که اگر خطوط %D و %K هر دو زیر سطح 20 باشند و خط آبی، خط قرمز را از سمت پایین، قطع کند، سیگنال خرید دریافت شده و باید پوزیشن خرید باز کنید. از طرفی اگر هر دو خط بالای سطح 80 باشند و خط آبی، خط قرمز را از بالا قطع کند، سیگنال فروش دریافت شده است.

 یک نکته که در اندیکاتور استوکاستیک وجود دارد این است که می‌توان سطح 50 را نیز به عنوان یک سطح مهم در نظر گرفت. به ‌طوری که اگر اندیکاتور، سطح 50 را با شیب زیادی به سمت بالا قطع کرد، اصطلاحاً می‌توان گفت فشار خرید زیاد است. مسلماً اگر اندیکاتور سطح 50 را با شیب زیادی به سمت پایین قطع کند نیز، نشان‌دهنده فشار فروش در بازار است. به طور کلی اگر خطوط بالای 80 باشند، اشباع فروش و اگر زیر 20 باشن اشباع خرید است.

پیشنهادی:   پرایس اکشن چیست و چه کاربردی دارد؟

 

نمایش واگرایی با استفاده از این اندیکاتور

از اصلی‌ترین ویژگی‌هایی که در این اندیکاتور می‌توان به آن پی برد، واگرایی است. به عبارت دیگر، واگرایی در اندیکاتور استوکاستیک به خوبی نمایش داده می‌شود. همان‌طور که می‌دانید اگر قیمت یک جفت‌ارز در خلاف جهت اندیکاتور حرکت کند، واگرایی اتفاق افتاده است که اندیکاتور استوکاستیک به خوبی واگرایی‌ها را نشان می‌دهند. با استفاده از واگرایی، می‌توان نقاط تغییر روند را به خوبی مشخص کرد. البته به طور کلی برای بررسی واگرایی ها فقط از یک اندیکاتور استفاده نکنید. بلکه باید چند اندیکاتور مختلف را به طور هم‌زمان مورد بررسی قرار دهید.

 

سیگنال خرید و فروش با استفاده از اندیکاتور استوکاستیک

 معمولاً تریدرها را می‌توان به دو گروه تقسیم‌بندی کرد. گروهی که اعتقاد به استفاده از اندیکاتورها دارند و گروهی که به جای اندیکاتورها از پرایس‌ اکشن استفاده می‌کنند. جزو هر گروهی از تریدرها باشید، باز هم باید دوره‌ای را برای آموزش در نظر بگیرید. بدون آموزش و یادگیری پرایس‌اکشن ، الگوها، کندل‌ها، اندیکاتورها و … نمی‌توان به سودهای خوب در فارکس یا بازارهای مالی مختلف رسید. اما اگر کسی زمان یا انرژی لازم برای یادگیری آن‌ها را ندارد، می‌تواند در ابتدای ورود به دنیای فارکس، از سیگنال‌ های یک تریدر حرفه‌‌ای و باتجربه بهره‌مند شود. به عبارتی دیگر دستورهای معاملاتی یک تریدر حرفه‌ای را اجرا کند تا متناسب با استراتژی های او، سود کند. مجموعه مستر اسکلپر، این کار را انجام می‌دهد. شما می‌توانید با عضویت در کانال VIP مستر اسکلپر، از این سیگنال ها بهره‌مند شوید. اما باید به موازات آن، حتماً دوره های آموزشی تحلیل تکنیکال را شرکت کنید تا خودتان نیز بتوانید به تحلیل برسید.

پیشنهادی:   آشنایی با نحوه دانلود و استفاده از متاتریدر در گوشی‌های تلفن همراه

در سایت مستر اسکلپر علاوه بر اندیکاتور استوکاستیک، اندیکاتورهای دیگری را نیز معرفی کرده‌ایم. برای یادگیری بیشتر به بخش وبلاگ سر بزنید. اگر نیازمند سیگنال فارکس هستید، کافی است در کانال VIP ما عضو شوید.

 

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *