آموزش اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال در فارکس (1)- اندیکاتور میانگین متحرک

اندیکاتور میانگین متحرک

شاخص‌ها یا اندیکاتورها، ابزارهایی هستند که به تحلیل بهتر کمک می‌کنند. کلمه اندیکاتور در فارسی به شاخص یا مؤلفه اندازه‌گیری، ترجمه شده است. در بین همه اندیکاتورها برای تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی، اندیکاتور میانگین متحرک، جزو پرکاربردترین آن‌ها است. در ادامه بیشتر با این اندیکاتور آشنا می‌شویم.

ویژگی‌های اندیکاتور میانگین متحرک

 اجازه بدهید در ابتدا برای درک بهتر مفهوم اندیکاتور، مثالی بزنیم. وقتی شما خط عابر پیاده را مشاهده می‌کنید، تصمیم می‌گیرید که از آن قسمت خیابان، عبور کنید. به عبارت دیگر خط عابر پیاده، یک شاخص است که به تصمیم‌گیری شما نسبت به محل عبور از خیابان، کمک می‌کند. دقیقاً اندیکاتورها در نمودار جفت‌ارزهای فارکس نیز، همین ویژگی‌ها را دارند. یعنی شما را در تصمیم‌گیری برای ورود و یا خروج از معامله، کمک می‌کنند.

البته تأثیر برخی از این اندیکاتورها به قدری زیاد است که می‌تواند پیش‌بینی خوبی از قیمت جفت‌ارزها را ارائه دهند. به طور مثال، اندیکاتور میانگین متحرک (Moving Average) که ابزاری کاربردی برای تشخیص روند بازار است، می‌تواند کمک بزرگی به تحلیلگر کند. البته نکته‌ای که وجود دارد این است که اغلب تحلیل‌گرها، اندیکاتور میانگین متحرک را برای دوره‌های طولانی‌مدت‌تر (ماهانه) استفاده می‌کنند.

 به عبارت دیگر اندیکاتور میانگین متحرک، روندهای طولانی‌مدت را سریعاً مشخص می‌کند. از این رو تحلیلگرها می‌توانند به‌سادگی، تاریخچه قیمت را بررسی می‌کنند.  میانگین متحرک، دقیقاً عمل میانگین‌گیری قیمت‌های گذشته را در بازه زمانی مشخص‌شده، انجام دهد. استفاده از این اندیکاتور، سطوح حمایت و مقاومت را نیز به‌اندازه قابل قبولی، تعیین می‌شوند و جزو اصلی ترین موضوعات در حوزه آموزش فارکس است.

پیشنهادی:   اندیکاتور سیگنال فارکس

چرا باید از این اندیکاتور استفاده کرد؟

حرکت روند، مهم‌ترین مؤلفه‌ای است که یک تحلیلگر باید تشخیص دهد. خیلی از تریدرهای حرفه‌ای، از اندیکاتور میانگین متحرک در بازه‌های مختلف (کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت) استفاده می‌کنند و از برآیند آن‌ها برای تحلیل نهایی بهره می‌جویند. البته نکته‌ای که وجود دارد این است که انتخاب بازه زمانی برای بررسی اندیکاتور میانگین متحرک، عمدتاً به استراتژی تریدر بستگی دارد.

 وقتی در یک بازار، شاهد نوسان‌های متعددی هستیم، ممکن است تحلیلگر دچار سردرگمی‌شود. در اینجا استفاده از میانگین متحرک می‌تواند گزینه‌ای بسیار مناسب باشد. چرا که روند کلی را تعیین می‌کند. به عبارت دیگر تعیین روند و  مشخص کردن نقاط تغییر روند با استفاده از این اندیکاتور، سریع‌تر انجام می‌شود. پس از رسم این اندیکاتور، شما می‌توانید متناسب با موقعیت نمودار، صعودی یا نزولی بودن روند را مشخص کنید. اگر قیمت‌ها، بالای خط اندیکاتور میانگین متحرک باشند، روند صعودی و در غیر این‌صورت، روند نزولی است. در تحلیل تکنیکال، عمدتاً نقاط تغییر روند، همان نقاطی هستند که نمودار تغییر قیمت‌ها بر خط میانگین متحرک منطبق می‌شوند. زمانی که قیمت در بالای خط میانگین متحرک است، شما می‌توانید دستور توقف زیان (StopLoss) را در پایین خط میانگین متحرک (جایی که اندیکاتور را قطع می‌کند) قرار دهید.

سیگنال گرفتن از اندیکاتور میانگین متحرک

تعیین سطوح حمایت و مقاومت با استفاده از اندیکاتور میانگین متحرک

این اندیکاتور، می‌تواند سطوح مقاومت و حمایت را به‌صورت حدودی تعیین کند. اگر نمودار قیمت‌، زیرخط میانگین متحرک باشد، این خط (اندیکاتور میانگین متحرک) را می‌توان سطح مقاومت قلمداد کرد. برعکس این موضوع نیز صادق است. یعنی اگر نمودار قیمت، بالای خط میانگین متحرک باشد، خط اندیکاتور را می‌توان سطح حمایت دانست. حتی می‌توانید از این اندیکاتور، برای سیگنال دهی نقاط ورود و خروج به معاملات نیز بهره برد.

پیشنهادی:   ثبت نام، واریز و برداشت از تاپ چنج

وقتی‌که قیمت، از سمت پایین به خط میانگین متحرک برخورد می‌کند و از آن عبور می‌کند، می‌توان گفت که سیگنال خرید دریافت شده است. برعکس، زمانی که نمودار قیمت از سمت بالا به این اندیکاتور برخورد می‌کند و آن را قطع می‌کند، سیگنال فروش دریافت می‌شود. پس می‌توان این اندیکاتور را به‌عنوان یکی از ابزارهای سیگنال‌دهی برای خریدوفروش نیز در نظر گرفت.

انواع اندیکاتور میانگین متحرک

به‌طورکلی سه میانگین متحرک داریم.

  • میانگین متحرک ساده
  • میانگین متحرک وزنی
  • میانگین متحرک نمایی

 میانگین متحرک ساده برای تریدرهایی مناسب است که قصد دارند معاملات خود را برای بلندمدت باز نگه ‌دارند. این اندیکاتور برای زمانی مناسب است که تریدر قصد دارد قیمت‌های هیجانی بازار را نادیده بگیرد و جریان کلی و عادی بازار را موردبررسی قرار دهد.

 میانگین متحرک‌های وزنی و نمایی، عمدتاً روی رفتار معامله گران تمرکز دارند و برای معاملات کوتاه‌مدت و میان‌مدت بازارهای پرنوسان، مناسب‌تر هستند.

چه زمانی باید از این اندیکاتور استفاده کنیم؟

 اما سؤال اصلی این است که چه زمانی باید از این اندیکاتور استفاده کنیم؟ جواب این سؤال معمولاً بستگی به استراتژی‌ها و اهداف هر تریدری دارد. ولی همان‌طور که در مقالات مختلف سایت مستر اسکلپر توضیح داده‌ایم، هیچ اندیکاتور و ابزاری به‌تنهایی نمی‌تواند کافی باشد. از این رو باید ادغام روش‌ها و الگوهای معاملاتی را موردتوجه قرار دهید.   

چگونه از مووینگ اوریج سیگنال بگیریم؟

 استفاده هم‌زمان از دو اندیکاتور میانگین متحرک

برخی از تریدرها برای اینکه بتوانند تحلیل دقیق‌تری داشته باشند، از دو اندیکاتور میانگین متحرک به طور هم‌زمان استفاده می‌کنند. مثلاً فرض کنید اندیکاتورهای میانگین متحرک ساده در بازه‌های 10 روزه و 30 روزه را برای یک نمودار ترسیم کرده‌اید. نقاطی که این اندیکاتورها همدیگر را قطع می‌کنند، نقاط بسیار مهمی هستند.

پیشنهادی:   اخبار فارکس 9 فروردین 1402 : چشم فروشندگان طلا به سطح 1930 دلار است!

اگر از دو اندیکاتور میانگین متحرک (یکی در بازه کوتاه‌مدت و دیگری در بازه بلندمدت) استفاده کنید، وقتی میانگین متحرک کوتاه‌مدت، خط میانگین متحرک بلندمدت‌تر را از سمت پایین، قطع می‌کند، معمولاً می‌توان گفت سیگنال خرید دریافت شده است. در حالت مقابل، اگر خط میانگین متحرک کوتاه‌مدت، خط میانگین متحرک بلندمدت را از سمت بالا قطع کند، می‌توان گفت سیگنال فروش دریافت شده است. از این قابلیت برای سایر اندیکاتورها از جمله اندیکاتور مکدی نیز استفاده می‌شود.

کلام آخر

 در بین اغلب اندیکاتورها، استفاده و تحلیل از این اندیکاتور، ساده‌تر است که می‌توان این خاصیت را از مزایای اندیکاتور میانگین متحرک دانست. البته عیبی که این اندیکاتور دارد این است که همه‌چیز بر اساس قیمت‌های قبلی است و عمدتاً برای بازه‌های زمانی کوتاه، نمی‌تواند کافی باشد.

 مجموعه مستر اسکلپر در روزهای معاملاتی بازار، سیگنال‌هایی با وین‌ریت 90 درصد ارائه می‌دهد. اگر نیازمند سیگنال فارکس هستید، کافی است در کانال VIP ما عضو شوید.

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *