معرفی جفت ارز GBP/USD

جفت ارز GBP/USD

معمولاً اغلب تریدرها روی جفت ارزهایی تمرکز دارند که هم نقدینگی قابل‌توجهی داشته باشند و هم نوسانات آن‌ها به‌گونه‌ای باشد که بتوانند از سوئینگ ها سود ببرند. یکی از آن‌ها، جفت ارز پوند به دلار است. در این مقاله در مورد ماهیت و ویژگی‌های این جفت ارز توضیحاتی را ارائه خواهیم داد.

جفت ارز GBP/USD چیست؟

اگر پیگیر قیمت ارزهای خارجی بوده باشید، حتماً می‌دانید که تا قبل از برگزیت، ارزش پوند همواره از دلار یا یورو بیشتر بود و جزو پرارزش‌ترین ارزها به شمار می‌رفت. همین الان نیز( با وجود خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا) چهارمین ارز پرمعامله دنیا است. به‌جز ارزش ذاتی بالای این ارز، پوند معمولاً به‌عنوان ذخیره ارزی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. در جفت ارز پوند به دلار ارز پایه پوند انگلیس است.

وقتی این ارز را کنار دلار به‌عنوان بازیگر اصلی اقتصاد جهان قرار می‌دهیم، تبدیل به جفت ارزی قوی و امن می‌شود. جفت ارز پوند به دلار نمایان می‌کند که به ازای خرید یک پوند باید چند دلار پرداخت کرد؟ تقریباً از اواخر قرن نوزدهم، ارتباطات تلفنی بین بورس های آمریکا و انگلیس به‌طورجدی شکل گرفت. جالب است بدانید از آنجایی که ارتباط بین بورس های این دو کشور از طریق یک کابل بزرگ تلفنی در زیر اقیانوس اطلس از بندر لیورپول تا رودخانه هادسون نیویورک ایجاد شده بود، به جفت ارز پوند به دلار کابل CABLE هم می‌گفتند.  البته در آن زمان معیار و سنجش این جفت ارز ، با استاندارد طلا قیمت‌گذاری می‌شد.

پیشنهادی:   معرفی جفت ارز USD/CAD

همان‌طور که در ابتدای مقاله نیز اشاره شد، جفت ارزهایی که دارای نوسانات قابل‌قبول هستند می‌تواند برای تریدرها جذاب باشند. جفت ارز پوند به دلار یکی از آن‌هاست. دامنه متوسط روزانه آن به‌گونه‌ای است ک می‌توان سودهای خوبی را به دست آورد. از دیگر مؤلفه‌های مهم این جفت ارز می‌توان به پایداری منطقی و معقول آن اشاره کرد.

هم می‌توانید از استراتژی اسکلپ ( یعنی تعداد معاملات زیاد با سودهای کم در عرض چند دقیقه یا چند ساعت) هم و هم از استراتژی سوئینگ ( سودهای زیاد در تعداد معاملات کم در عرض چند روز یا چند هفته) استفاده کنید.

جفت ارز GBP/USD

بهترین زمان برای معامله جفت ارز GBP/USD

به‌طورکلی باید در موقعی از روز روی یک جفت ارز فعالیت داشته باشید که نقدینگی بالایی در جریان باشد. واضح است که برای جفت ارز پوند به دلار باید در زمان همپوشانی بازارهای لندن و نیویورک یعنی حدود ساعت 4.5 تا 7.5 بعدازظهر معامله کنید. معامله در این زمان‌ها به خاطر اسپرد خرید و فروش فشرده و پایین، توصیه می‌شود.

عوامل تاثیرگذار بر جفت ارز GBP/USD

قاعدتاً هر خبر مهم که روی اقتصاد این دو کشور تأثیرگذار باشد، روی ارزهای آن‌ها نیز تأثیرگذار است و جفت ارز پوند دلار نیز متأثر خواهد شد. هر نوع سیاست‌های پولی بانک‌های مرکزی دو کشور، شاخص‌هایی مانند تولید ناخالص ملی، تورم، آمار ادعای بیکاری، میزان اشتغال غیرکشاورزی (nfp) و … روی این جفت ارز تأثیرگذار هستند.

مسلماً هر جفت ارز دیگری که یک طرف آن دلار یا پوند باشد نیز، جزو جفت ارزهای همبسته پوند دلار محسوب می‌شوند. اما به‌طورکلی در صورت بالا رفتن قیمت جفت ارز پوند به دلار شاهد افزایش قیمت جفت ارز یورو به دلار هم هستیم. قاعدتاً جفت ارزهایی که در سمت چپ آن‌ها دلار آمریکا است (مانندUSDCHF  یا USDCAD) کاهش خواهند داشت.

پیشنهادی:   استراتژی فارکس روزانه ۵۰ پیپ

نتیجه گیری

تجربه نشان داده که حجم معاملاتی جفت ارز پوند به دلار پس از پایان سشن نیویورک بسیار کم می‌شود و تا آغاز سشن اروپا به همین حالت باقی می‌ماند. بیشترین نوسانات این جفت ارز هم معمولاً در ابتدا و انتهای هفته است. جالب است بدانید بیشترین تعداد تریدرهای جهان که روی جفت ارز پوند دلار معامله می‌کنند در اختیار روسیه است. نه انگلیس و آمریکا!

اگر قصد دارید روی جفت ارز پوند به دلار معامله کنید، توصیه می‌کنیم مدتی در حساب دمو، روی آن ترید داشته باشید تا به‌خوبی با نوع رفتارهای پوند به دلار آشنا شوید. آشنایی با رفتارهای یک جفت ارز بسیار مهم است. اگر علاقه مند به اخبار فارکس و مطالعه مقالات مختلف در این حوزه هستید، می توانید به سایت مستر اسکلپر مراجعه کنید. یکی از جفت ارز های مطرح که در کانال سیگنال فارکس و دوره آموزش فارکس درباره با آن توجه ویژه ای داریم جفت ارز GBP/USD می باشد. اگر نیازمند سیگنال فارکس هستید، کافی است در کانال VIP ما عضو شوید.

سؤالات متداول

بهترین زمان برای ترید روی جفت ارز پوند به دلار چه زمانی است؟

هم‌پوشانی بازارهای لندن و نیویورک بهترین زمان برای ترید روی جفت ارز پوند/دلار است. این زمان از ساعت 16:30 آغاز می‌شود و تا 19:30 ادامه دارد.

برای تحلیل این جفت ارز چه اندیکاتورهایی بهترند؟

می‌توانید از اندیکاتورهای مومنتوم مانند rsi و مکدی استفاده کنید. اما فقط به آن‌ها بسنده نکنید!

3.5/5 - (2 امتیاز)

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

    1. GBPUSD (پوند استرلینگ/دلار آمریکا) نمادی است که در بازار فارکس برای نمایش نرخ تبادل بین پوند استرلینگ و دلار آمریکا استفاده می‌شود. در این نماد، GBP به معنای پوند استرلینگ (Great British Pound) و USD به معنای دلار آمریکا (United States Dollar) است. به عبارت دیگر، نماد GBPUSD نشان دهنده تعداد واحدهای پوند استرلینگی است که برای خرید یک واحد دلار آمریکا لازم است.

      به عنوان مثال، در تحلیل gbpusd و تحلیل قیمت gbpusd اگر نرخ GBPUSD برابر با 1.4000 باشد، این به این معناست که برای خرید یک دلار آمریکا باید 1.4000 پوند استرلینگ پرداخت کنید. این نرخ به صورت زنده و پویا در بازار فارکس تغییر می‌کند و تحت تأثیر عوامل اقتصادی، سیاسی و فنی قرار می‌گیرد.

    1. جفت ارز به معنای ترکیب دو واحد ارز مختلف در بازار فارکس است که به صورت همزمان معامله می‌شوند. در بازار فارکس، ارزها به صورت جفت‌های ارزی نقل و انتقال می‌یابند، به این صورت که یک ارز به عنوان ارز پایه (Base Currency) و دیگری به عنوان ارز نقلی (Quote Currency) در نظر گرفته می‌شوند.
      معامله جفت ارزها به این صورت است که شما پیش‌بینی می‌کنید که ارز پایه نسبت به ارز نقلی به قیمت صعود یا نزول خواهد رفت. به عنوان مثال، در پوند به دلار فارکس در جفت ارز GBPUSD، GBP (پوند استرلینگ) به عنوان ارز پایه و USD (دلار آمریکا) به عنوان ارز نقلی در نظر گرفته می‌شوند. اگر شما معتقدید که قیمت GBP نسبت به USD افزایش خواهد یافت، می‌توانید بازار خرید را انتخاب کرده و در صورت تحقق پیش‌بینی، سود کسب کنید. در صورتی که شما معتقدید که قیمت GBP نسبت به USD کاهش خواهد یافت، می‌توانید بازار فروش را انتخاب کنید و در صورت تحقق پیش‌بینی، سود کسب کنید.
      معامله جفت ارزها به وسیله بروکرها یا نمایندگان معاملاتی در بازار فارکس انجام می‌شود. آن‌ها به شما پلتفرمی می‌دهند که بتوانید جفت ارزهای مختلف را معامله کنید و سفارشات خرید یا فروش خود را وارد کنید. میزان سود یا ضرر شما در معاملات جفت ارزها به تفاوت قیمت ارز پایه و ارز نقلی در طول زمان بستگی دارد. البته، در معاملات با جفت ارزها نیز می‌توانید از ابزارهای مختلفی مانند تحلیل تکنیکال و فاندامنتال استفاده کنید تا تصمیم‌گیری بهتری درباره معاملات خود داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *